Barion Pixel

Kosár

Igen jól olvastad, HATCHA® 🙂 Nem hallottál még róla, akkor itt az ideje megismerkedned vele. A dobozban található zöld por, finomra őrölt kenderlevelekből készül. A kender kissé fanyar ízét remekül kiegészíti tej vagy növényi tej esetleg egy kevés méz kombinációja. 100%-ig bio kender, allergén mentes, vegán és minden kortyban kiváló, kicsit talán még a keleti, ázsiai hangulatokat is idevarázsolja pár percre. A MediHemp Bio HATCHA® Latte Kenderlevél teák alapanyaga saját bio farmjukról származik a napsütötte Burgenlandból. A növényeket odafigyeléssel és törődéssel gondozzák, takarítják be, majd szárítás után gondosan kiválogatják. Bio és organikus termesztési eljárást alkalmaznak földjeiken gyomirtó, növényvédő szer és műtrágya nélkül. A MediHemp Bio HATCHA® Latte Kenderlevél tea a tökéletes koffeinmentes ébresztő.

Ez a kissé fanyar íz remekül használható különböző desszertek, torták, édességek készítésénél. Egy ilyen szuper desszerttel készültünk ma nektek ami ráadásul, nyers, vegán, finomított liszt- és cukormentes illetve laktóz és gluténmentes is!

Egy kis előkészületre van szükség, mielőtt élvezhetnéd a kész hatcha sajttortát, de minden lépés és minden várakozással töltött óra megéri – a kesudió sokkal simább és krémesebb lesz, ha hagyod egy éjszakát vízben ázni és a nyers sajttorta is könnyebben szeletelhető, ha hagyjuk egy éjszakát a hűtőben pihenni.


Recept

a kekszes, kókuszos alaphoz

  • 120g csokis, gluténmentes vagy zabkeksz
  • 100g aprószemű kissé zúzott(fine) zabpehely
  • 2-3ek kókusztej
  • 12-15 szem datolya (mag nélküli)

a kesudiós réteghez

  • 300g kesudió (előző éjszaka beáztatjuk)
  • 1 nagy konzerv kókusztej (20-30% zsírtartalommal-400ml)
  • 3-4 szem datolya (mag nélküli)
  • 50g kókuszkrém (szintén konzerves)
  • 2 ek kókuszolaj

a HATCHA® réteghez

a málnás réteghez

  • 150-200g fagyasztott málna
  1. a kesudiót a legjobb egy éjszakára de minimum 4 órára hideg vízbe beáztatni
  2. az alaphoz aprítsunk össze minden hozzávalót egy nagy teljesítményű turmixgépben, amíg homogén, ragacsos masszát nem kapunk. Kókuszzsírral kenjünk ki egy közepes méretű tortaformát, hogy a HATCHA® torta könnyen kivehető legyen majd a formából. A kapott masszát, kézzel a tortaformába nyomkodjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni akár egy pici peremet is hagyhatunk a forma oldalan, majd rakjuk hűtőbe, hogy megszilárduljon.
  3. A beáztatott kesudióról öntsük le a hideg vizet, majd a töltelék összes hozzávalójával egy nagy teljesítményű turmixgépben keverjünk krémesre. A tölteléknek minél finomabbnak és krémesebbnek kell lennie. Osszuk ketté a keveréket, kicsit többet hagyjunk a HATCHA® rétegnek, kevesebbet a málnásnak.
  4. keverje össze a HATCHA® port és a kikapart vaníliarúd  belsejét a kesus keverékkel, a maradék krémet pedig a fagyasztott málnával a turmixgépben. Simítsuk előbb a HATCHA® poros réteget a formába majd a tetejére óvatosan a málnás réteget és tegyük a fagyasztóba 4 órára.

Tálalás előtt a HATCHA® sajttortát kb. 1 órára a fagyasztóból a hűtőszekrénybe kell helyezni, hogy könnyen szeletelhető legyen.

Tálalása előtt díszíthetjük a tortát néhány szem fagyasztott málnával és egy kevés HATCHA®  porral.

nice to feed you,
CBDisland csapata

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

Ha érdekesnek találtad a cikkünket, illetve érdekel a CBD világa, akkor okvetlenül csatlakozz a CBDisland Facebook csoportjához is! Miért jó ez Neked?

  • Egy olyan közösséget építünk, ahol a tagok megoszthatják egymással a tapasztalataikat.
  • Bármilyen kérdés merül fel benned a CBD-vel kapcsolatban, garantáltan választ találsz rá.
  • A tagoknak rendszeresen biztosítunk exkluzív kedvezményeket kuponok, illetve nyereményjátékok formájában

A csoportot az alábbi linken találod, csatlakozz még ma!

CBD Olaj Tapasztalatok & Vélemények l CBDisland Hivatalos Csoport