Igen jól olvastad, HATCHA® 🙂 Nem hallottál még róla, akkor itt az ideje megismerkedned vele. A dobozban található zöld por, finomra őrölt kenderlevelekből készül. A kender kissé fanyar ízét remekül kiegészíti tej vagy növényi tej esetleg egy kevés méz kombinációja. 100%-ig bio kender, allergén mentes, vegán és minden kortyban kiváló, kicsit talán még a keleti, ázsiai hangulatokat is idevarázsolja pár percre. A MediHemp Bio HATCHA® Latte Kenderlevél teák alapanyaga saját bio farmjukról származik a napsütötte Burgenlandból. A növényeket odafigyeléssel és törődéssel gondozzák, takarítják be, majd szárítás után gondosan kiválogatják. Bio és organikus termesztési eljárást alkalmaznak földjeiken gyomirtó, növényvédő szer és műtrágya nélkül. A MediHemp Bio HATCHA® Latte Kenderlevél tea a tökéletes koffeinmentes ébresztő.
Ez a kissé fanyar íz remekül használható különböző desszertek, torták, édességek készítésénél. Egy ilyen szuper desszerttel készültünk ma nektek ami ráadásul, nyers, vegán, finomított liszt- és cukormentes illetve laktóz és gluténmentes is!
Egy kis előkészületre van szükség, mielőtt élvezhetnéd a kész hatcha sajttortát, de minden lépés és minden várakozással töltött óra megéri – a kesudió sokkal simább és krémesebb lesz, ha hagyod egy éjszakát vízben ázni és a nyers sajttorta is könnyebben szeletelhető, ha hagyjuk egy éjszakát a hűtőben pihenni.
Recept
a kekszes, kókuszos alaphoz
- 120g csokis, gluténmentes vagy zabkeksz
- 100g aprószemű kissé zúzott(fine) zabpehely
- 2-3ek kókusztej
- 12-15 szem datolya (mag nélküli)
a kesudiós réteghez
- 300g kesudió (előző éjszaka beáztatjuk)
- 1 nagy konzerv kókusztej (20-30% zsírtartalommal-400ml)
- 3-4 szem datolya (mag nélküli)
- 50g kókuszkrém (szintén konzerves)
- 2 ek kókuszolaj
a HATCHA® réteghez
- 1-2 ek MEDIHEMP bio hatcha latte
1 vaníliarúd
a málnás réteghez
- 150-200g fagyasztott málna
- a kesudiót a legjobb egy éjszakára de minimum 4 órára hideg vízbe beáztatni
- az alaphoz aprítsunk össze minden hozzávalót egy nagy teljesítményű turmixgépben, amíg homogén, ragacsos masszát nem kapunk. Kókuszzsírral kenjünk ki egy közepes méretű tortaformát, hogy a HATCHA® torta könnyen kivehető legyen majd a formából. A kapott masszát, kézzel a tortaformába nyomkodjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni akár egy pici peremet is hagyhatunk a forma oldalan, majd rakjuk hűtőbe, hogy megszilárduljon.
- A beáztatott kesudióról öntsük le a hideg vizet, majd a töltelék összes hozzávalójával egy nagy teljesítményű turmixgépben keverjünk krémesre. A tölteléknek minél finomabbnak és krémesebbnek kell lennie. Osszuk ketté a keveréket, kicsit többet hagyjunk a HATCHA® rétegnek, kevesebbet a málnásnak.
- keverje össze a HATCHA® port és a kikapart vaníliarúd belsejét a kesus keverékkel, a maradék krémet pedig a fagyasztott málnával a turmixgépben. Simítsuk előbb a HATCHA® poros réteget a formába majd a tetejére óvatosan a málnás réteget és tegyük a fagyasztóba 4 órára.
Tálalás előtt a HATCHA® sajttortát kb. 1 órára a fagyasztóból a hűtőszekrénybe kell helyezni, hogy könnyen szeletelhető legyen.
Tálalása előtt díszíthetjük a tortát néhány szem fagyasztott málnával és egy kevés HATCHA® porral.
nice to feed you,
CBDisland csapata
Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!
Ha érdekesnek találtad a cikkünket, illetve érdekel a CBD világa, akkor okvetlenül csatlakozz a CBDisland Facebook csoportjához is! Miért jó ez Neked?
- Egy olyan közösséget építünk, ahol a tagok megoszthatják egymással a tapasztalataikat.
- Bármilyen kérdés merül fel benned a CBD-vel kapcsolatban, garantáltan választ találsz rá.
- A tagoknak rendszeresen biztosítunk exkluzív kedvezményeket kuponok, illetve nyereményjátékok formájában
A csoportot az alábbi linken találod, csatlakozz még ma!
CBD Olaj Tapasztalatok & Vélemények l CBDisland Hivatalos Csoport