Barion Pixel

Kosár

Egy igazán különleges finomságot hoztunk ma nektek, a klasszikus mindenki által imádott brownie egy kis kendermagos csavarral és a sós karamell csak a korona ezen a királyi eledelen. Igen mi is az egészség hívei vagyunk de ma csalónapot tartunk ezen a borongós, esős őszi délutánon.

Hozzávalók 16 szelethez
220 g étcsokoládé, min. 65% kakaó
250 g vaj
250 g nádcukor
4 tojás
egy rövid eszpresszó
75 g liszt (ha lehet gluténmentes legyen)
50 g hántolt kendermag a Medihemp-től
40 g cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor

Dekor topping:
80 g sós karamell (vásárolt vagy házi)
50 g pekándió
25 g apróra vágott csokoládé
hántolt kendermag a Medihemp-től

Sós karamell:
200 g cukor
5 ek víz
180 ml tejszín
1 ek vaj
1 teáskanál vanília
1/2 teáskanál tengeri só

Sós karamell

Keverjük össze a vizet a cukorral egy edényben. Használjunk fakanalat. Oldjuk fel a cukrot közepes lángon. Fontos: ne kevergessük, különben a karamell később kikristályosodik. Hagyjuk a cukor-víz keveréket addig forrni, amíg barna, karamellás színt nem kapunk. Vegyük le a keveréket a tűzről, és lassan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt. Adjuk hozzá a vajat, a vaníliát és a tengeri sót, és keverjük hozzá. Öntsük a karamellát egy üvegbe.

 

Brownie

A brownie tésztához törjük darabokra a csokoládét, és a vajjal együtt vízfürdő felett olvasszuk meg. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra a alsó/felső módban, egy négyzet alakú sütőformát (24x24cm) béleljünk ki teljesen sütőpapírral. A tojásokat és a nádcukrot kb. 5 percig kézi keverővel habosra verjük. Adjuk hozzá az eszpresszót és az olvasztott csokoládét. Lassan forgassuk  össze az keveréket egy tésztakártyával, ne keverjük. A kendermagot egy mixerben daráljuk össze. Keverjük össze egy tálban a liszttel, kakaóval, egy csipet sóval és sütőporral. Majd adjuk a csokis tojásos keverékhez, használjuk ismét a tésztakártyát, hogy  ne törjük össze a habot. Öntsük a keverék felét az előzőleg kibélelt sütőformába. Egyenletesen oszlassunk el 80 g sós karamellát a tésztán egy késsel, hogy márványos hatást kapjunk. Rásimítjuk a maradék brownie tésztát, és további 80 g sózott karamellt kenünk a tetejére hasonló mozdulatokkal mint korábban. Apróra vágottpekándióval, csokoládéval és egész, hántolt kendermaggal megszórjuk a tetejét.

Sütőben kb. 35 percig sütjük. Sajnos a fogvájó teszt itt nem használható, mivel a brownie belsejének még puhának és ragacsosnak kell lennie. Én akkor szoktam kivenni amikor a barna tészta egy világosabb barnás kérget kap kívülről, megpöttyösödik kicsit. Hagyjuk, hogy a brownie-t teljesen kihűlni a sütőformában. Miután kihűlt, felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

Ha érdekesnek találtad a cikkünket, illetve érdekel a CBD világa, akkor okvetlenül csatlakozz a CBDisland Facebook csoportjához is! Miért jó ez Neked?

  • Egy olyan közösséget építünk, ahol a tagok megoszthatják egymással a tapasztalataikat.
  • Bármilyen kérdés merül fel benned a CBD-vel kapcsolatban, garantáltan választ találsz rá.
  • A tagoknak rendszeresen biztosítunk exkluzív kedvezményeket kuponok, illetve nyereményjátékok formájában

A csoportot az alábbi linken találod, csatlakozz még ma!

CBD Olaj Tapasztalatok & Vélemények l CBDisland Hivatalos Csoport